Asterix English

9780752866055_2_300x450

Als je bent opgegroeid in Nederland, Belgie of Frankrijk is de kans erg groot dat je als kind een Asterix album hebt gelezen. En waarom niet? Het zijn geweldige avonturen, grappig en je leert er ook nog eens wat van. Ze vervoeren de lezer iedere keer weer volledig mee naar een tijd waarin een klein dorp moedig weerstand bood tegen het Romeinse rijk. Wij kennen deze woorden als geen ander, maar de rest van de wereld dan? Wel eens een buitenlandse vriend langs gehad en hen willen laten proeven aan de avonturen van de inmiddels zo bekende galliers? Hoe kom je in Nederland aan een Engelstalige Asterix? Kijk dan eens naar onze collectie: collectie.

Het is altijd handig om aan het begin van een serie te beginnen. Maar zeker niet een noodzaak, de Asterix albums staan allemaal op zich. Deel 1. Maar misschien is het ook wat om meteen te beginnen met mijn persoonlijke favorieten uit de serie: Asterix in Switzerland en Asterix and the Laurel wreath.

9780752866055_2_300x450                   9780752866055_2_300x450

Natuurlijk omdat ik er mee ben opgegroeid. Maar ik gok dat er velen zijn die de strips ook zelf hebben gelezen. Wie kent niet de gevleugelde uitspraken tijdens het kaasfondue-orgie in Zwitserland; De Stok!! De zweep!! Het meer? Of Haro Broeva?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s