De Killer Integraal deel 1

9789030363538_2_300x450

Deze serie past uitstekend thuis tussen werken als, ‘de dag van de jakhals’, ‘Leon the professional’ of enig werk van Frederick Forsyth. Een psychologische thriller. Een verhaal die vol spanning het toch wel wat alledaagse leven van een ‘killer’ volgt. Alledaags omdat de killer nadenkt over zaken waar wij gewone mensen over nadenken, juist omdat hij ook melk moet halen bij de supermarkt….en juist omdat hij zich ook wel eens verveelt is dit een geweldig gedachte experiment. Een gedachte experiment dat uitmond in een bloedstollend avontuur. Tijdens deze alledaagse taken zet de ‘killer’ onze handelingen in een totaal ander daglicht, en zet hij ons een spiegel voor. Iedereen is hypocriet! Dat is de stelling van de ‘killer’. En helemaal ongelijk heeft hij niet.

Hiernaast is dit natuurlijk ook een avontuur in z’n zuiverste vorm. Echter gezien vanuit de ogen van een ‘killer’. Leef mee met een man die zijn levenskeuzes aan zichzelf en aan de lezer probeert te verantwoorden, terwijl hij voor zijn leven vlucht.

Artistiek gezien is dit een meesterwerk. Misschien dat sommigen eerst even moeten wennen aan de stijl van Luc Jacamon, maar een ieder zal deze stijl zeker gaan waarderen. Het is een totale wereld waarin de lezer keer op keer volledig in gezogen wordt.

Deze boeken zijn niet voor de Suske en Wiske liefhebber, maar kan gelezen worden door iedere volwassene die wat anders wil dan de standaard stripavonturen. Ik vind dit oprecht een van de beste series die zijn uitgebreid. Een serie die overigens in binnen en buitenland wordt geroemd. Zoek je nog een goed boek om te geven tijdens de feestdagen, maar wil je niet aankomen met de nieuwste Dan Brown misschien is deze strip een mooi alternatief.

Dit boek kan je onder anderen hier bestellen. 

Of kijk naar meerdere delen in serie, hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s