Hugo Pratt beyond the grave

9789030371168_900x675

Iedereen die wel eens een album heeft gelezen van Corto Maltese weet wat voor een genie de schrijver en tekenaar Hugo Pratt is. Een inspiratie voor veel film en stripboek makers waaronder Milo Manara. Elk verhaal is een psychedelische trip over onbekende continenten, door oeroude culturen en langs interessante personages..

…maar…

Hugo Pratt is als sinds 1995 overleden. Net als bij Kuifje zijn er ook in de reeks van Corto Maltese geen echte nieuwe avonturen meer uitgekomen sinds zijn dood. Tot nu dan. Dit nieuwste album is in de stijl van de oude meester getekend door Ruben Pellejero en geschreven door Juan Diaz Canales. Canales is beter bekend door zijn werk in Blacksad. Een serie die op fabelachtige wijze historische stromingen uit de Amerikaanse cultuur aan de kaak stelt. Blacksad is hier verkrijgbaar.

Eigenlijk moet ik niet te veel over zeggen over het werk van Hugo Pratt. Corto Maltese is een fantastische reeks die geankerd is in historische feiten met een gezonde dosis aan mystiek. Lees het zelf.

Hier verkrijgbaar

Advertisements

One thought on “Hugo Pratt beyond the grave

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s