Lucky Luke

9782884713818

Zoals wel vaker met een revival van een grote stripreeks wordt ook in dit ‘jubileum-album’ de protagonist van kant gemaakt. En niet zo maar… nee, op de EERSTE PAGINA! Op de laatste strook van bladzijde 1 ligt het levenloze lichaam van Lucky Luke. De man die sneller is, was, dan zijn schaduw. Buiten beeld claimt iemand de dubieuze titel: moordenaar van Lucky Luke.

Het is een redelijk bekende truc om in een serie die wat is vastgeroest het hoofdpersonage te vermoorden. Denk maar aan ‘the death of superman’ bijvoorbeeld. En toch is dit anders. Er zit sfeer in de pagina’s; de regenachtige platen voelen nat aan, het kleine hotelletje is knus. Alles is fantastisch in beeld gebracht door Matthieu Bonhomme. Deze atmosfeer in combinatie met het ‘who-done-it’ aspect maakt deze Lucky Luke tot een echte pageturner.

Toegegeven het is niet meer de geinige Lucky Luke van Morris. De strip is opgegroeid, meer volwassen….maar wees eerlijk. Ook haar publiek is een jaartje wijzer. Dit is getekend in een andere lijn dan de klassieke albums. Maar alles is toch herkenbaar. Van het kleurgebruik tot aan de parmante koppen die het wilde westen bevolken. Alles zit er in.

Dit is een geweldig verhaal dat verteld moest worden…EN HOE! Lees het zelf, en probeer te achterhalen wie Lucky Luke heeft vermoord!

Te koop via onlinstripwinkel.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s